Ogłoszenia

| Data publikacji: 16 Czerwca 2017
Restauracja „Między wierszami” zwycięzcą Konkursu o Chochlę Prezydenta
XII „Konkurs Kulinarny o Chochlę Prezydenta Miasta Ełku" już za nami. W głównym konkursie najlepsza okazała się Restauracja „Między wierszami”, która zaprezentowała grillowaną polędwicę z tuńczyka podawaną na czarnej soczewicy oraz puree z młodej marchewki. Natomiast w konkursie dla mieszkańców, zdaniem jurorów, najlepszym słodkim wypiekiem okazało się ciasto „Pod Kopułą”, przygotowanym przez Angelikę Mulewską.

11 czerwca na Placu Jana Pawła II odbył się XII „Konkurs Kulinarny o Chochlę Prezydenta Miasta Ełku" Zgromadzona publiczność obserwowała zmagania restauratorów i występy artystyczne oraz wzięła udział w degustacji potraw.

W Konkursie o Chochlę Prezydenta Miasta Ełku jury przyznało następujące nagrody:

Restauracje:

I miejsce

Symboliczną Chochlę Prezydenta otrzymała:

Restauracja „Między wierszami” w Ełku

(ul. Nadjeziorna 2G).

Która zaprezentowała grillowaną polędwicę z tuńczyka podawaną na czarnej soczewicy oraz puree z młodej marchewki.

Ponadto w konkursie udział wzięły restauracje:

·         DOS PATOS w Ełku (ul. Wojska Polskiego 73A)

·         Pensjonat, Restauracja Fregata w Ełku (ul. Piękna 14)

·         Gościniec Kormoran (Wierzbiny 13C)


Konkurs dla mieszkańców - wypieki:
W konkursie udział wzięło 7 ciast. Jury wybrało:

  • I miejsce - Angelika Mulewska z ciasto „Pod Kopułą”
  • II miejsce - Anna Brdys z ciasto „Jaglane Brownie z Malinami”
  • III miejsce - Małgorzata Pawlukowska za ciasto "Kaszanka"