Aktualności

Autor: Miasto Ełk | Data publikacji: 05 Marca 2015

Konkurs dla uczniów na najlepszy przepis kulinarny

05 Marca 2015, Autor: Miasto Ełk




Do udziału w konkursie mogą zgłaszać się uczniowie ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych tj. techników oraz zasadniczych szkół zawodowych kształcących w zawodach gastronomicznych, którzy stworzą autorski przepis kulinarny uwzględniający co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny zarejestrowany lub aplikujący o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne lub Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

Autorzy najlepszych 10 przepisów zostaną zaproszeni do wzięcia udziału w ogólnopolskim finale konkursu, podczas którego na podstawie oceny potraw przygotowanych w oparciu o wyłonione w półfinale przepisy, zostaną wybrani zwycięzcy konkursu. Autorzy najlepszych prac otrzymają nagrody/upominki oraz dyplomy.

Organizatorami konkursu są: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.

Zgłoszenia uczniów i ich prac konkursowych dokonuje szkoła na adres:
Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, ul. Widok 20 lok. 1, 00-023 Warszawa z dopiskiem „KONKURS".

Termin składania zgłoszeń upływa 31 marca 2015 r., decyduje data stempla pocztowego.

Szczegółowe informacje dotyczące zasad konkursu oraz wymaganych dokumentów znajdują się w regulaminie konkursu, który jest dostępny na stronach internetowych:

  • Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi (www.minrol.gov.pl/pol/Jakosc-zywnosci/Produkty-regionalne-i-tradycyjne),
  • Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni (www.osskic.org.pl) oraz
  • Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego (www.produktyregionalne.pl).
W przypadku pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z:
Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego, ul. Widok 20 lok. 1, 00-023 Warszawa, tel./fax: +48 22 692 71 11, tel. 519 592 001, 505 175 578, e-mail: izba@produktyregionalne.pl

logo

Kategorie aktualnośći: