Aktualności

Autor: Magdalena Nowikowska | Data publikacji: 13 Listopada 2018

Warsztaty pieczenia chleba i warsztaty domowe probiotyki

13 Listopada 2018, Autor: Magdalena Nowikowska

Warsztaty pieczenia chleba odbędą się 17 listopada w Mączach k. Ełku, a w niedzielę 18 listopada - warsztaty pn. domowe probiotyki. Zajęcia realizowane są w ramach projektu „Marchewka: Rewolucja IV edycja”, który jest współfinansowany przez Miasto Ełk. Udział dla mieszkańców Ełku jest bezpłatny. Obowiązują zapisy.

Warsztaty pieczenia chleba (17 listopada):

Program warsztatów obejmuje cały proces pieczenia chleba – od zakwasu, przez zaczyn, wyrabianie ciasta chlebowego i wypiek w piecu chlebowym opalanym drewnem. Każdy z uczestników warsztatu wróci do domu ze swoim chlebem.

Czas trwania : 4 godziny (godzina rozpoczęcia będzie podana w mailu potwierdzającym zgłoszenie).

Warsztaty - domowe probiotyki – czyli wariacje na temat kiszonek (18 listopada)

1. Wstęp teoretyczny – czyli słów kilka do dobrych bakteriach jelitowych
2. Zasady kiszenia
3. Nauka przygotowywania domowych kiszonek z różnych warzyw i zbóż

Czas trwania: 3 godziny (godzina rozpoczęcia będzie podana w mailu potwierdzającym zgłoszenie).

Informacje i zgłoszenia: Małgorzata Meller marchewkowarewolucja@gmail.com

Ilość miejsc jest ograniczona.


Kategorie aktualnośći: